Allt ni behöver veta inför "Slaget om Göteborg"

Windahl och Vasquez kommer med sina Premier Padel-partners. Albin Olsson lirar med spanjor. Caye vill alltid vinna och Adam Axelsson är gruvligt revanschlysten. Slaget om Göteborg lär knappast bli tråkigt och ointressant.

Slaget om Göteborg har redan tjuvstartat i dag med kvalet – men det är i morgon som det verkligen drar igång. Och den här gången tyder mycket på att det kan bli en svensk historia.

Våra allra bästa spelare är med och därmed skickas en rejäl injektion av prestige rakt in i tillställningen.

Daniel Windahl och José Solano är förstaseedade och får väl på förhand gälla som favoriter – men det finns faktiskt en rad par som är kapabla att besegra dem.

Främsta utmanare är bröderna Alvaro och Pedro Melendez, 68 och 89 på FIPs ranking.

Men det finns även många utmanare med svenskt intresse.

Simon Vasquez kommer med Alvaro Montiel. För några dagar sedan nådde de final i Londons FIP Rise och de har dessutom hamnat på samma halva i lottningen som Windahl och Solano. Det finns med andra ord förutsättningar för ett riktigt intressant prestigemöte.

På samma halva finns även Adam Axelsson och Daniel Appelgren. De möter ett seedat spanskt par redan i första omgången, men överlever de det mötet borde det bli en kvartsfinal mot Vasquez/Montiel.

På samma halva finns för övrigt polska paret Jerzy Janowicz/Maciej Naduk. Det intressanta med det är att Janowicz för tio år sedan tillhörde världens bästa tennisspelare och gick till semifinal i Wimbledon.

På den nedre halvan finns en viss Cayetano Rocafort. Denna gång har Caye lockat med Pablo Castillo Valverde och paret är semiseedat.

På samma halva och som åttondeseedade hittar vi Albin Olsson i par med spanjoren Adrian Rodriguez Rodriguez (ja, han heter faktiskt så). De går rakt ner mot andraseedade bröderna Melendez, men måste redan i första omgången besegra Danmarks bästa spelare Oscar Sebber i par med spanjoren Ricard Manchon.

I vanlig ordning är FIP Rise i Göteborg en riktigt internationell historia. Hela 13 nationaliteter ryms i huvuturneringen på herrsidan.

Damernas klass innehåller bara tolv lag och där är Linnea Björk och Carla Rodriguez finalseedade. De vill garanterat göra bra ifrån sig efter en tung förlust senast i London.

Ajla Behram parar ihop med Baharak Soleymani och Anna Åkerberg spelar med Ida Jarlskog.

Men förstaseedade är holländskorna Liza Groenveld och Rosalie van der Hoek.

Slaget om Göteborg kan börja.

Lottning herrar.

Lottning damer.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk