Brunström och Hjalmarsson världsmästare i Spanien

Från och med nu kan Johan Brunström och Per Hjalmarsson kalla sig för världsmästare. De tog hem den öppna klassen i veteran-VM och skrev därmed ett fint stycke svensk padelhistoria. Och det bästa är att Sverige kan få fler mästare under dagen.

De stora nationerna Spanien och Argentina väljer att helt fokusera på lagtävlingen, vilket gör att de öppna klasserna öppnar upp för de lite mindre nationerna.

Något som Sverige verkligen har utnyttjat.

Johan Brunström och Per Hjalmarsson har imponerat stort på vägen till finalen i H40 och väl där ställdes man mot brasilianskt motstånd i Marcos Daniel och Joao Paulo Martins, två hårtslående herrar som slagit ut lag från Italien, Frankrie och Portugal på väg mot finalen.

Men mot två svenska stålmän tog det tvärstopp.

Lagen började med att hålla sina servar fram till 2-2 i första set, men då lyckades Brunström och Hjalmarsson ta det första breaket genom att vinna en golden point.

Det blev starten på en magnifik period där svenskarna snabbt rusade fram till 6-2.

Andra set blev betydligt tuffare där det var brassarna som fick breaket till 2-4 efter att Hjalmarsson förivrat sig framme vid nät.

Men svenskarna  hade helt enkelt bara bestämt sig för att vinna. De gick från 2-5 till 7-5 efter riktigt imponerande spel. 

Det är svårt att avgöra statusen för de öppna klasserna på mästerskap, men det här är första gången någonsin som ett svenskt lag tar hem en öppen klass på ett mästerskap, vilket är en liten milstolpe i vår padelhistoria och ytterligare ett bevis på att svensk padel håller hög nivå från ungdom upp till veteranpadel.

Senare i dag har ytterligare två svenska lag chansen att ta hem VM-guld i öppna klassen. Helena Dahlström och Monica Lundqvist spelar final i D55. Anna Viktoria Björkman Lind och Linn Kallio spelar final i D35.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk