Damerna klara för kvartsfinal i veteran-VM

De svenska damerna är klara för kvartsfinal i veteran-VM. I kväll ska herrarna försöka göra samma sak. Dessutom har flera herrpar nått kvartsfinal i den öppna klassen.

Damerna hamnade i en grupp som på förhand såg lite otäck ut med Mexiko och Brasilien som motståndare. Sydamerika har alltid respekt med sig inom padeln.

Men det visade sig att det i själva verket var behagligt motstånd och att de svenska damerna fick en skön resa fram till kvartsfinalen.

Första matchen i måndags mot Mexiko slutade 5-0.

I dag skulle kvartsfinalen säkras mot Brasilien och det var inga problem alls.

Helena Dahlström och Jonna Optiz vann 6-0, 6-1.

Antonette Andersson och Anna-Karin Svensson vann 6-1, 6-0.

Susanna Karlsson och Malin Nyberg vann 6-3, 6-2.

Emma Pettersson och Ingela Pihl vann 6-3, 6-4.

Linn Kallio och Anna-Viktoria Björkman Lind vann sin match med 6-4, 5-7, 7-5.

I eftermiddag/kväll möter de svenska herrarna Tyskland för att säkra sin plats i kvartsfinalen.

Herrarna har ägnat förmiddagen åt att spela i de öppna klasserna och där har flera svenska lag lyckats ta sig till kvartsfinal.

I herrar 35 är Pablo Figueroa/Staffan Falkenström vidare efter walk over. De kommer möta Daniel Hoyos och Esteban Holguin från Ecuador. André Schlyter och Pär Dahlhägg vann en jämn match mot ett brittiskt lag och ställs i kvarten mot spanjorerna Christian Ramos och Alvaro Garcia.

I H40 är Johan Brunström och Per Hjalmarsson i kvarten efter en riktig rysare mot ett belgiskt lag. De ställs nu mot portugiserna Pedro Franchi och Nuno Pascoa.

I H50 är Henrik Svensson och Rikard Jakobsson vidare efter seger över spanskt motstånd och ställs i kvarten mot Ignacio Mendiola och Angel Mendiola från Mexiko.

Även i äldsta klassen H55 har vi svenskt deltagande kvar. Johan Tellmark och Mikael Gavelin möter i kvartsfinal italienarna Maurizio Serafino och Matteo Bartolini.

Alla kvarsfinaler spelas i morgon.

Damerna kommer att spela sina åttondelsfinaler nu under eftermiddagen och kvällen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk