Därför sänder inte Padel-TV från veteran-VM: "Inte rimligt"

Tanken var att Padel-TV skulle sända veteran-VM i Spanien. Men det ser inte ut att bli av. ”FIP begär mer pengar per dag än vad vi betalade för hela ungdoms-VM”, säger Padel-TV:s vd Johannes Thomhave.

I går drog veteran-VM igång i La Nuchia utanför Alicante i Spanien. De två svenska lagen har åkt ner med drömmar om medaljer och börjat lagtävlingarna med segrar.

Även Padel-TV:s Rikard Åberg har åkt ner till Alicante med ambitionen att sända de svenska matcherna.

Både i går och i dag lade Padel-TV upp streamar på sin plattform – men båda dagarna har streamarna plötsligt plockats ner.

Anledningen är att det saknats rättigheter att sända.

- FIP vill ha betalt och som jag ser det är det inte rimliga summor. De vill ha mer pengar nu per dag än vad vi betalade för hela ungdoms-VM och då måste jag som vd göra en bedömning om det är rimligt, säger Thomhave.

Borde inte rättighetsfrågan vara löst innan VM startar?

- Det borde det. Men så här har det faktiskt alltid gått till. När vi åkte ner till senior-EM 2021 löste vi allt på plats. Det var väldigt struligt innan allt var klart.

Vad säger du nu till tittare som skaffat abonnemang just för veteran-VM eller köpt pay-per-view?

- Just nu är det många som hör av sig. Och de får givetvis pengarna tillbaka. Vi tycker såklart att det är oerhört tråkigt att det blivit så här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk