Två svenska herrklag klara för semfinal på veteran-VM

Två svenska herrpar är klara för semifinal i den öppna klassen på veteran-VM. Och det är våra beprövade elitspelare som lyckats ta sig längst.

Det är nu veteran-VM verkligen går in i sin spännande slutfas. Lagtävlingarna är framme vid kvartsfinaler och de öppna klasserna ska också avgöras.

Sverige hade flera herrlag som spelade kvartsfinaler nu på morgonen – men det var bara två som lyckades ta sig vidare semifinal.

Pablo Figueroa (som i dag fyller 39 år! Grattis!) och Staffan Falkenström hade inga problem alls i sin kvartsfinal. De avfärdade snabbt Daniel Hoyos och Esteban Holguin från Ecuador med förkrossande 6-0, 6-1.

Nu väntar en riktigt rafflande semifinal mot de franska landslagsspelarna Adrien Maigret och Maxime Moreau. Kuriosa är att det var just Maigret som besegrade Figueroa i en avgörande match om EM-bronset 2021.

Nästa svenska lag som tog sig till semifinal i dag var Johan Brunström och Per Hjalmarsson, som mötte portugiserna Pedro Franchi och Nuno Pascoa. Det blev en betydligt tuffare historia. Svenskarna var dock starkast och lyckades vinna med 6-1, 6-7, 6-2.

Även här väntar franskt motstånd i morgon i form av Matthieu Armagnac och Thomas Cazes-Carrere.

Just nu spelar svenska damerna kvartsfinal i lagtävlingen mot Holland. Något som herrarna ska göra senare i eftermiddag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk