Vändningen - Windahl och Solano klara för maindraw

Jadå, det blir ännu en maindraw för Daniel Windahl och José Solano på Premier Padel. De lyckades vända ett underläge och ta sig igenom ett stenhårt kval i Belgien.

På grund av att det endast var fyra kvalplatser att spela om krävdes det tre segrar över riktigt tufft motstånd för att ta sig hela vägen till maindraw. Därför är detta Premier Padel-kval helt jämförbart med de tuffa kvalen till WPT.

När Simon Vasquez och Alvaro Montiel föll i sin kvalfinal var det upp till Windahl att försöka säkra svensk representation i huvudturneringen.

De ställdes mot Anton Sans och David Gala, som imponerat stort tidigare i kvalet.

Första set gick inte Windahl och Solanos väg. De missade flera breakbollar och blev istället själva breakade och setet förlorades med 4-6.

Men i början av det andra setet kom breaket, vilket var viktigt mentalt. Det innebar att de fick sitta i förarsätet och det läget slarvades inte bort. De hade hugg på fler breaks, men tog ändå setet komfortabelt med 6-3.

Även i avgörande set kom de ut starkt och bröt motståndarna omgående till 1-0.

När Windahl och Solano även fick ett dubbelbreak till 4-1 blev det helt enkelt för mycket för Sans och Gala. De visade hur starka de är fysiskt och inte är lätta att slå i långa matcher. De flög fram till 5-1 och då hade matchen ändå pågått i nästan två timmar.

Uppgivna motståndare fick sedan se Windahl och Solano breaka en sista gång fram till 6-1.

Vilka Windahl och Solano får möta i huvudturneringen är inte klart. Det kommer att lottas och man kan lugnt säga att den lottningen får betydelse.

Har de tur får de möta ett annat kvallag. Har de otur väntar Arturo Coello och Agustin Tapia.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk