Vasquez och Montiel vidare i Bryssel efter rysare

Simon Vasquez och Alvaro Montiel är vidare i kvalet i Bryssel. Men det var verkligen en rysare ända in i slutet.

Vasquez och Montiel var absolut inte favoriter. De ställdes mot spanjorerna Alonso Rodriguez och Javier Martinez som är rankade rankade 110 och 96 på FIP, men Vasqeuz och Montiel visade vilken fin form de är i.

De kom till Bryssel med en finalförlust i London och en seger i Göteborg på FIP Rise i ryggen och det fina spelet ser ut att fortsätta.

De tog första set med 6-4. Och när de omgående kunde bryta i andra set till 1-0 låg vägen mer öppen för avancemang. Men Rodriguez och Martinez bröt tillbaka och kunde ta setet till sist.

I avgörande set följdes lagen åt till 3-3. Då kom breaket för Vasquez och Montiel. Och ett guldläge. Men än en gång lyckades spanjorerna bryta tillbaka. Och i gamet därpå böljade det fram och tillbaka där båda lagen hade bollar att gå fram till 5-4. Men efter många om och men kunde motståndarna hålla sin serve och då hade matchen pågått i över två timmar.

Vasquez och Montiel höll sedan sin serve snabbt till 5-5 innan det var dags för nästa rysargame. Men den här gången höll  man nerver under kontroll och kunde breaka fram till 6-5.  

Och sedan fick det liksom vara nog. Vasquez och Montiel gick snabbt fram till 40-0 och stängde sedan matchen.

I nästa omgång väntar nu Aitor Garcia och Mario Huete Hernandez, som vann en riktig rysare i sin första match. 

Senare i dag ska även Daniel Windahl och José Solano in i elden.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk