Andra segern i rad över världsettorna

En gång är en sak. Men nu har Galan och Chingotto slagit världsettorna i två tävlingar i rad. De framstår allt mer som världens bästa lag just nu.

Det intressanta är att de båda gångerna har brytit ner Coello och Tapia på exakt samma sätt. Med att konsekvent lobba Coello, som normalt anses vara världens kanske bästa smashare, och samtidigt skickat fram Chingotto har de framkallat rena overheadångesten hos världsettan. Coello har inte vetat vad han ska välja för slag och blivit allt mer slagrädd. Vilket även fått Tapia att se allt mer frustrerad ut.

Det har varit nyckeln till segrarna – men det hade ändå inte varit möjligt att vinna om inte både Galan och Chingotto hade spelat rent bedårande i båda mötena.

Stundtals var kvällens match uppe på den där nivån när man konstant sitter med tappad haka och tar sig för pannan över vad som i dag är möjligt att utföra på en padelbana.

Galan och Chingotto vann första set fullt rättvist med 6-3. Men sedan höjde sig Coello rejält och vi hade en magnifik match att njuta av.

Tapia och Coello fick ett tidigt break, men Chingotto och Galan breakade tillbaka och lagen var helt lika vid 4-4. och 5-5

Men vid 5-6 blev Coello och Tapia för ivriga i smasharna, plus att Tapia missade en enkel backhanvolley, vilket gav matchens första matchboll.

En grov miss till av Tapia av matchboll nummer två  och den kunde till slut förvaltas. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk