Debuten nära att sluta med kraschlandning

Samarbetet var nära att börja med en kraschlandning. Men Paquito Navarro och Juan Lebron lyckades i allra sista stund hitta en väg att vinna.

De blev världsettor tillsammans 2019 och när de nu återförenades såg världen ett par som potentiellt skulle kunna ta upp kampen med Coello och Tapia.

Men första omgången i Bryssel visade att det i så fall inte kommer att gå smärtfritt.

Paquito och Lebron ställdes mot Chipi Munoz och Javier Garcia och det visade sig redan från första boll att det här blir en stor omställning för de två världsstjärnorna.

Paqutio är van att spela långsamt, med mycket lobbar – Lebron har de senaste åren ägnat sig åt den snabbaste padeln i världen.

Utmaningen nu består att få ihop det där, att Paquito blir bättre på att växla tempo i försvar och att Lebron kan ställa om och spela en annan typ av försvar. Det är så mycket som ska trimmas in innan det här börjar hitta sin rätta ni nivå.

Nu blev det mesta pannkaka. Åtminstone till en början. Munoz och Garcia tog vara på alla misstag som bjöds och sprang iväg till 5-1 i första set. De vann det till sist med 6-3 och fick dessutom ett break direkt i det andra.

Efter det blev spelet bättre. Lebron och Paquito lyckades både bryta tillbaka och få tändning i laget och lagen följdes åt till 5-5. Där tvingdes superstjärnorna rädda en breakboll och var då extremt illa ute. På breakbollen slog Garcia en stenhård bajada som var några centimetrar för bred.

I stället lyckades Paquito och Lebron själva med lite flyt breaka fram till 7-5 och ett avgörande set.

I tredje set började det allt mer likna en riktig produkt. Lebron och Paquito kuggade i varandra allt bättre och blev jobbigare och jobbigare att möta. De lyckades bryta till 3-1.

Då kunde de äntligen spela mer avslappnat och till sist stod de där med en seger med 6-1. 

Att Lebron och Paquito kommer att bli världsklass är bara en fråga om tid – men premiären i Bryssel visade att det kommer att krävas hårt jobb för att nå dit. Med segern är det nu helt klart att det blir just Lebron och Paquito som blir kvartsfinalmotståndare om Daniel Windahl och José Solano vinner ikväll.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk