Miraklet i Sevilla - en av tidernas största vändningar

Det är en av världspadelns absolut mest imponerande vändningar genom tiderna. Bea Gonzalez och Delfi Brea låg under med 5-0 i avgörande set, hade mängder med matchbollar emot sig – men lyckades ändå ta sig till final i Sevilla.

Ja, allt var ju så klart det egentligen kunde vara. Tamara Icardo och Alejandra Salazar hade gjort det stora jobbet och skulle bara serva hem en match som alla trodde var helt och hållet avgjord.

Men när de missade sin första matchboll och dessutom blev breakade till 5-1 var det början på en makalös vändning som det kommer att pratas länge om.

Vid 2-5 började ett litet hopp tändas för Brea och Gonzalez, men de visste samtidigt om att de var tvungna att bryta sina motståndare minst två gånger till för att klara det lilla underverket.

Här hade Icardo och Salazar flera matchbollar och framför allt en lär förfölja Icardo i sömnen. Hon hade ett jätteläge alldeles vid nätkanten och hade egentligen bara behövt putta bollen i ryggen på Gonzalez som hade vänt sig om. I stället slog hon den på sidan om spanjorskan, vilket gjorde att Brea kunde fiska upp den.

2-5 blev till sist 3-5. Det blev 4-5 och man började se desperationen i ögonen på Icardo och Salazar. Vilket också märktes i spelet som såg allt mer krampaktigt ut.

5-4 blev 5-5 och efter visst drama även 6-5 till Brea och Gonzalez som plötsligt satte sig vid sidbytet medvetna om att de hade chansen att nu serva hem matchen.

Att Icardo och Salazar i det läget skulle orka med en vändning fanns liksom inte. Loket skenade redan och gick inte att stoppa. 

Att tappa 5-0 till förlust är alltid smärtsamt. Men att göra det i ett avgörande set i en semifinal på Premier Padel är smått overkligt. Särskilt när man som Icardo haft det väldigt motigt och inte varit i en stor final på lång tid.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk