Tio skäl till att inte missa helgens SPT

Dramatiskt kring de sista EM-platserna. Flera spännande nya par. Det finns flera skäl till att helgens SPT är den mest intressanta hittills i år.

Än en gång vänder vi blickarna mot Göteborg när det vankas elitpadel i Sverige. Den här gången är det Time4Padel som arrangerar årets tredje SPT och det finns all anledning att tro att det kommer att osa och spraka i en av Sveriges finaste padelhallar.

Padelfeber gör enligt traditionen en lista på anledningar till att vi absolut inte bör missa helgens tävling.

1) EM-trupperna ska spikas.

Enligt uppgifter till Padelfeber kommer Jonas Björkman och Mari Andersson att meddela sina trupper till Sardinien kort efter att SPT har spelats. Och all logik säger att kaptenerna vill vänta in i det sista för att få ledtrådar. Många spelare är givna, men på både herr- och damsidan finns det en eller två platser som det fortfarande krigas om.

2) Adam Axelsson och Willy Släryd.

The Young Guns parar ihop och den här gången gör de det för att på allvar utmana precis hela Sverigeeliten. Vi var många som blev förtjusta i det här paret under ungdoms-VM. De spelade dessutom bra nyligen på en FIP Rise i London.

Både Axelsson och Släryd har visat i år att de är på väg att bli fullfjädrade seniorspelare och framför allt Släryd är en av de som behöver bevisa sig för Jonas Björkman.

3) Daniel Appelgren och Viktor Stjern.

Nästa nykomponerade par bland eliten på herrsidan. Det var en stor nyhet när Äpplet ville prova en annan lösning än Axelsson och nu återstår att se om Stjern är svaret. Viktor Stjern har en SPT-final i år, men har i övrigt haft det kämpigt och är det någon som skulle må bra av en riktig fullträff i helgen så är det just han. Då får han nog en landslagsbiljett som belöning.

4) Bästa damklassen i år.

Ja, det förtjänar en egen punkt. Äntligen osar det konkurrens i damklassen och utländska kryddor som Nela Brito, Helena Wyckaert och Carla Rodriguez gör att nivån höjs. Det blir väldigt spännade att följa kampen om titeln i helgen.

5) Amanda Girdo och Helena Wyckaert.

De är förstaseedade och är absolut min favorit till att vinna tävlingen. Wyckaert spelade bra på Premier Padel så sent som i går på hemmaplan i Belgien och är i bra form. Men det man verkligen vill se är att Girdo stämplar in på allvar och visar att hon är på den nivå vi alla hoppas inför EM.

6) Baharak Soleymani och Nela Brito.

Det blir tredje tävlingen som paret gör tillsammans och nu borde det börja likna ett samspel. Barre har haft problem med skada, men varvar upp nu och lagets lottning är riktigt kittlande. I en kvartsfinal väntar Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog. Vid vinst väntar med all sannolikhet Girdo och Wyckaert. Barre har aldrig bangat en utmaning.

7) Caye och Jerez.

De vann SPT senast och återvänder nu för att ta en ny titel. Och ser man historiskt är det vansinne att inte tippa Cayetano Rocafort som vinnare när han ställer upp i SPT. Han har en makalös segerprocent. De blir absolut favoriter och den stora frågan på förhand är om något lag kan hota dem.

8) Linus Frost och Albin Olsson.

Ja, frågan är lite vart det här paret är på väg. De har spelat så otroligt bra tillsammans och visat svindlande höjder. Kan de höja sig några procent till så kan det faktiskt bli det här laget som tar hem hela tävlingen. Kapaciteten finns.

9) Björkman Lind och Kallio

Det är många hjältar och hjältinnor från veteran-VM som finns med i helgen och Anna-Viktoria Björkman Lind och Linn Kallio ska nu försöka visa att silvret i D35 kan följas upp med en fin skalp på SPT. Kan de besegra Ajla Behram och Lisa Andersson i en kvartsfinal?

10) Linnea Björk och Carla Rodriguez

På förhand den stora utmanaren till Girdo och Wyckaert. Björk har tidigare visat att hon tycker om att möta just Girdo. Möts de i en final så lär det bli en oviss och häftig historia.

 

Det var tio punkter, men det finns naturligtvis så mycket mer som är av intresse. Inte minst på herrsidan finns lag som Hami Golestan/Simon Yitbarek, Pablo Figueroa/Gustav Eriksson och spelare på väg upp som Max Björkman, Mattias Gavelin och en artist som Diego Svensson. 

Tävlingen sänds av Padel-TV.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk