Windahl och Solano föll i rysare i natt

3-3 i avgörande set. Så jämnt och så nära var det att Daniel Windahl skulle skriva in det mäktigaste av alla kapitel i den svenska padelhistorien. Men tyvärr orkade inte han och Solano fullborda skrällen i Bryssel.

Trots att timmen hade blivit väldigt sen var det nog många svenska padelälskare som höll sig vakna för att se Windahl och Solano möta Jon Sanz och Coki Nieto där ett kvartsfinalmöte mot Paquito och Juan Lebron låg i potten.

Vi ville alla se det i direktsändning när Windahl sprängde den stora barriären in i världspadelns finrum.

Men för er som inte orkade nattvaka kommer här ett litet sammandrag.

På grund av evighetslånga matcher hade klockan hunnit bli riktigt sent när väl Windahl och Solano fick kliva in på banan för att möta Jon Sanz och Coki Nieto.

Det märktes tydligt att de var väl förberedda och att taktiken var satt. De ville komma åt Nieto med lobbar för att sedan kunna sätta press.

Trots att Windahl och Solano fick en tung start med 0-2 direkt var det ändå som att det vibrerade i laget. De lyckades bryta tillbaka till 1-2 och när de blev breakade på nytt till 2-4 hade de ändå styrkan att bryta tillbaka omgående.

Det var virvlande snabb padel, där det small ordentligt när lägena gavs och vid 4-4 visade verkligen Windahl sin enorma mentala styrka. Vid 15-30 gjorde han en hårresande miss. Den hade kunnat bli ödesdiger, men han skakade snabbt av sig den och bar sedan laget fram till sitt tredje break i setet.

Efter det kunde de dundra hem första set och det är klart att man då undrade hur de etablerade världssspelarna skulle reagera? Skulle de rent av bli nervösa och börja darra?

Svaret kom snabbt: de sprang ifrån till 5-0 och sedan 6-1 på bara några minuter.

Starten på tredje set kom att bli oerhört viktig. Windahl och Solano tappade 40-0 i egen serve till 40-40 och hade de då tappat gamet hade nog matchen sprungit iväg. Men nu höll de undan och fick därför den sköna känslan av att leda och ändå föra matchen.

Lagen höll sina servar fram till 3-3. Då kom breaket och det var genom ett riktigt bra försvarsspel som Nieto och Sanz tvingade Windahl och Solano till misstag.

3-4 blev 3-5, men sedan 4-5.

I sista gamet hade Windahl och Solano hugg, de hade 15-30, men tyvärr blev det inga fler vunna poäng. Matchen slutade 00.54 med att Windahl missade en serveretur och därefter slog racketen hårt i ilska i marken.

Den här förlusten lär både ge mersmak - men även ta ett tag att smälta. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk